Studii recente au demonstrat că nu mai puțin de 3,2 miliarde de oameni folosesc internetul zilnic, acesta fiind principala lor sursă de informații de actualitate. Pe cât de impresionant, pe atât de banal începe să fie acest număr, deoarece internetul a devenit un subiect destul de comun, pe care nimeni nu-l mai ia în seamă așa cum ar trebui.

Toți ne conectăm la o rețea de internet, din dorința de a accesa rapid și, credem noi, sigur, informațiile de care avem nevoie. Dar oare de câte ori te-ai întrebat ce presupune această rețea, cum te ajută ea și, totodată, cum ți-ar putea periclita ea viața? Iată o serie de lucruri pe care cu siguranță nu le știi despre rețeaua ta, dar și cum instalarea unei rețele VPN te poate salva de atacurile hackerilor:

Peste 30.000 de site-uri sunt compromise zilnic de către hackeri – atacurile cibernetice au devenit un lucru din ce în ce mai comun, nefiind de mirare că nu mai puțin de 30.000 de site-uri cad zilnic pradă hackerilor. Sunt vizate bazele de date pe care aceste site-uri le dețin și care pot fi atacate prin conectarea la o rețea nesigură, care oferă acces public la informații de ordin privat.

  • Browserele oferă doar un fals sentiment de siguranță – conectarea la o rețea care nu asigură criptarea fișierelor poate însemna nesiguranță pentru datele tale personale. Este foarte simplu ca un hacker să acceseze informațiile tale, mai ales prin intermediul browserului pe care îl folosești. Din nefericire, majoritatea motoarelor de căutare oferă doar o falsă senzație de protecție a datelor, așa că este absolut necesar să fii conectat la o rețea privată de internet, mai ales atunci când realizezi plăți online sau distribui fișiere personale.
  • Rețelele Wi-Fi publice, armă principală a hackerilor – conectarea la o rețea publică de internet nu este recomandată, îndeosebi atunci când ești în vacanță sau în locuri străine. Conectarea la Wi-Fi-ul oferit de hotel sau restaurant s-ar putea să ți se pară cea mai accesibilă soluție. Ar trebui, totuși, să te gândești de două ori înainte de a face diferite plăți online sau a transmite date private în timp ce ești conectat la o rețea publică, deoarece acestea nu sunt securizate.
  • Criptarea datelor, absolut necesară pentru siguranța firmei – rețeaua VPN (Rețea Virtuală Privată) este recomandată tuturor celor care utilizează internetul, dar mai ales pentru buna funcționare a firmelor. Prin intermediul acestui gen de conexiune ai garanția că datele vor fi criptate și vor avea acces la ele doar angajații firmei, nicidecum cei din exteriorul acesteia.
  • Rețeaua la care te conectezi poate oferi oricui date despre tine – similar cu un profil virtual, rețeaua la care te conectezi poate oferi oricui informații despre tine. Prin depistarea IP-ului și a altor date de acest gen, orice persoană ți-ar putea descoperi locația și, ulterior, alte informații confidențiale. Dacă nu vrei ca asta să se întâmple, trebuie să te conectezi la o rețea VPN, moment în care serverele accesate de tine vor detecta adresa IP a rețelei, nicidecum adresa ta.
Suna